Польща

У Європі розуміють ситуацію, у якій опинилась Польща щодо мігрантів

Польща бореться не зі звичайною міграційною кризою. А це означає, що на ситуацію треба дивитися трохи інакше, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністри Ірландії та Нідерландів висловили розуміння ситуації в Польщі у зв’язку з міграційним тиском на східному кордоні.

Сьогодні на саміті ЄС у Брюсселі голова польського уряду має розповісти про деталі нової міграційної стратегії та загрози на східному кордоні. Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Харріс визнав, що ситуація в Польщі відрізняється від ситуації в країнах, наприклад, Південної Європи, які борються з напливом мігрантів через Середземне море.

«Польща перебуває у винятковій ситуації. Те, що переживає Польща, є прямим наслідком значного рівня російської агресії. У Польщі ситуація особлива. Я думаю, що є фактори, пов’язані з російською агресією та її впливом на регіон, які створюють дещо інший контекст у Польщі, ніж в інших європейських країнах», — наголосив він.

Подібну думку висловив і прем’єр-міністр Нідерландів. Дік Схооф наголосив, що Польща бореться не зі звичайною міграційною кризою. А це означає, за його словами, що на ситуацію треба дивитися трохи інакше.

Related Posts