Новини Міжмор'я Польща

Віце-міністр закликає остерігатися російської дезінформації

Януш Ковальський з Міністерства державних активів, попереджає, що в час загрози коронавірусом активність російських тролів стає дуже серйозною проблемою, якою не можна легковажити, передає Польське радіо.

Заступник голови Міністерства державних активів Януш Ковальський наголошує, що найкращою зброєю проти російської дезінформації є достовірна інформація. Державний службовець закликає не посилатися на «загальнодоступну інформацію», а лише на конкретні докази, бо лише вони послаблюють реальні спроби дезінформації.

У розмові з журналістом Пйотром Ніштором, яку публікує портал niezalezna.pl, віце-міністр підкреслює, що в час загрози коронавірусом активність російських тролів стає дуже серйозною проблемою, якою не можна легковажити. За словами службовця, російська дезінформація стає активною саме в такий період, як зараз. Усе для поглиблення кризи та створення хаосу.

Віце-міністр Януш Ковальський наголошує, що Польща розриває останні зв’язки з Росією, впроваджує багато проєктів диверсифікації, які зміцнюють енергетичну безпеку країни. Крім того, незабаром, над Віслою відбудуться найбільші за останні 30 років, військові навчання, у яких братимуть участь американські солдати (Defender 2020). Такі дії, за словами віце-міністра, помітно послаблюють позицію Росії в нашому регіоні.

За словами Януша Ковальського з Міністерства державних активів, найкращою зброєю проти російської дезінформації є достовірна інформація. Тому віце-міністр завертається з закликом не посилатися на «загальнодоступну інформацію», а на конкретні докази, оскільки лише вони послаблюють фактичні спроби дезінформаційної діяльності Росії.

Related Posts