Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція

Цирдя: Блок ACUM кидає Республіку Молдова в стан невизначеності

З тією позицією, яку Блок ACUM прийняв по відношенню до формування правлячої коаліції, в тому числі за допомогою пропонованого пакета законів, блок кидає Республіку Молдова в стан невизначеності, нестабільності і хаосу, передає point.md.

Таку думку висловив депутат-соціаліст Богдан Цирдя, передає IPN.

За його словами, в даний час не може бути прийнятий жоден закон, тому що не обрані керівні органи парламенту.

Богдан Цирдя каже, що відмовою вести переговори з Партією соціалістів Блок ACUM зберігає статус-кво, тобто те, що критикував досі – захоплена держава, монополію, злидні. “Вони зберігають ситуацію незмінною, дають стратегічну і тактичну перевагу Демократичної партії, щоб вони не говорили, що поступаються владою Демократичній партії. Крім того, вони зраджують власних виборців, тому що перебуваючи в опозиції, маючи 26 мандатів, без уряду, без прокуратури, без НЦБК, без СІБ, без нічого, вони абсолютно нічого не зможуть робити “, – заявив депутат.

Юрист Партії соціалістів Фадей Нагачевський каже, що лідери Блоку ACUM Андрій Нестасе і Майя Санду пропонують порядок денний правління, але з опозиції. На його думку, Блоку ACUM необхідно прийти на переговори, подивитися, як можуть бути перетворені проекти, які вони пропонують, щоб вони були ефективними, каже Фадей Нагачевський.

В іншому випадку це правий популізм, який призводить до дестабілізації і ослаблення держави. “Якщо вони мають на меті дестабілізувати і послабити державу в надії, що правляча партія стане слабшою на цьому тлі і вони зможуть увійти в політику, це одна формула. Але хто може гарантувати, що в умовах ослаблення держави приходом до влади Андрія Нестасе, він не спробує використовувати ресурс, якого він отримає, для збагачення “, – задається питанням юрист.

У понеділок, 11 березня, Партія соціалістів виступила із запрошенням до “дискусії зі створення парламентської політичної співпраці” з Блок ACUM. На наступний день лідери блоку відхилили запрошення, мотивуючи це тим, що до виборів всі кандидати блоку на посаду депутата підписали публічне зобов’язання не вступати в альянси з олігархічними і антиєвропейськими партіями.

Related Posts