Грузія/Вірменія Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Польща пропонує підвищення статусу програми «Східне партнерство»

Польща пропонує підвищення статусу програми «Східне партнерство» Європейського союзу (ЄС). Про це Польському агентству преси сказав міністр закордонних справ цієї країни Яцек Чапутовіч, повідомляє “Грузія Online”.

«Ми хочемо використати десятиліття програми« Східного партнерства », яку ініціювали спільно зі Швецією, для підвищення в ЄС обізнаності про шість країн, які також є частиною Європи. У той же час це дозволить посилити ідею про те, що ЄС відкритий і готовий підтримати їх розвиток за допомогою нових програм, таких як обмін між молоддю », – сказав міністр.

Як повідомляється, при підвищенні статусу програми «Східного партнерства» Польща хоче використовувати досвід процесу інтеграції балканських держав з ЄС.

«Ми хочемо інституціоналізувати цю співпрацю, щоб держави-члени «Східного партнерства» могли краще співпрацювати один з одним. Ми також зробимо все, щоб організувати зустрічі на рівні міністрів країн ЄС і «Східного партнерства», – сказав Чапутовіч.

Відзначимо, що «Східне партнерство» – це польсько-шведська ініціатива, яка виникла в 2009 році і є частиною європейської політики сусідства, що охоплює східних сусідів ЄС. Учасниками програми є Азербайджан, Молдова, Україна, Грузія, Білорусь і Вірменія.

Related Posts