Балтія Міжмор'я Польща Співробітництво

Війська територіальної оборони Польщі та Литви співпрацюватимуть

Командування польських сил територіальної оборони підписало план співробітництва зі своїм литовським відповідником.

Представники Польщі взяли участь у Вільнюсі у відзначенні 28-х роковин створення Добровольчих сил національної оборони Литви. Польські військові пройшли в параді неподалік литовського парламенту.

План співробітництва підписано у Палаці великих князів Литовських.

«Він визначає проекти, які ми будемо реалізувати. Це навчальне співробітництво та організація спільних тренувань»


– сказав журналістам командувач Військ територіальної оборони, генерал Вєслав Кукула.

Таку угоду підписано вперше.

«Це пов’язано з фактом, що ми існуємо як Війська територіальної оборони від січня 2017 року, а литовські сили – вже 28 років»


– пояснив генерал Вєслав Кукула.

За словами командувача, польська сторона під час створення сил територіальної оборони використала деякі литовські зразки.

Добровольці вже цього року проведуть тренування, що стосуватимуться контролю над територією та забезпечення свободи дій і переміщення оперативних сил. Як додав генерал Вєслав Кукула, є велика потреба в організації таких маневрів. «Ми будемо використовувати сили цих військ, їхнє ознайомлення з територією та населенням», – сказав військовий.

Вишколи мають бути циклічними. Польські та литовські сили територіальної оборони також візьмуть участь у найбільших навчаннях польської армії «Dragon» та «Defender», що відбуваються з участю американських військ.

Під час сьогоднішньої церемонії у Вільнюсі підписано план тристоронньої співпраці країн Балтії у сфері територіальної оборони.

Related Posts