Молдова/Румунія Позиція

Мелешкану: Молдова буде головним пріоритетом Румунії під час головування в Раді ЄС

Молдова буде головним пріоритетом Румунії під час її головування в Раді ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ сусідньої держави Теодор Мелешкану під час зустрічі в Кишиневі з прем’єр-міністром Павлом Філіпом. Як повідомляє прес-служба уряду, глава румунського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Бухарест зацікавлений в реалізації всіх спільних проектів в області інфраструктури.

Прем’єр Павло Філіп і міністр закордонних справ Румунії Тудор Мелешкану зустрілися 17 січня в Кишиневі. Сторони обговорили можливості співпраці країн в контексті головування Румунії в Раді ЄС, продовження проектів в сферах енергетики та інфраструктури. Про це пише newsmaker.

Філіп відзначив важливість румунських інвестицій в національну економіку: придбання «Victoriabank’a» банком «Banca Transilvania», перехід «Vestmoldtransgaz’a» до компанії «Transgaz» і приватизація «Air Moldova» компанією «Blue Air».

У свою чергу, Теодор Мелешкану сказав, що Румунія буде і надалі підтримувати Молдову і зацікавлена ​​в завершенні розпочатих спільних інфраструктурних проектів.

З 1 січня 2019 року Румунія почала головувати в Раді ЄС, змінивши на цій посаді Австрію. Головування Румунії триватиме до 30 червня.

Related Posts