Балтія Про Україну Співробітництво

Потяг Київ-Рига курсуватиме раз в чотири дні

Пасажирський поїзд української залізничної компанії “Укрзалізниці” Київ-Рига, що проходить також через Мінськ і Вільнюс, з 30 січня буде курсувати частіше – раз в чотири дні замість нинішнього графіка раз в тиждень, повідомив в Facebook глава правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

Про це пише delfi.lv.

“Наповненість в напрямку Київ-Рига становить 49%, в зворотному – 40%. Це хороші показники, які говорять про популярність повідомлення з європейськими столицями і його економічної рентабельності для української залізниці”,


– прокоментував він цю новину в п’ятницю.

Щотижневий поїзд Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига був запущений 28 вересня 2018 року. В кінці листопада “Укрзалізниця” повідомляла, що рентабельність маршруту Київ – Рига майже нульова, проте він тільки відкрився, тому можна вважати запуск поїзда успішним.

За даними компанії, за вісім рейсів на маршруті перевезено 2,100 тис. Пасажирів, з них 1 тис. – в Литву або з Литви, 950 – в Латвію або з Латвії.

У січні цього року очікуються також переговори з естонською залізничною компанією Eesti Raudtee про продовження маршруту поїзда до Таллінна.

Related Posts