Балтія Співробітництво

Латвія і Литва домовилися щодо розбіжностей у повітряній навігації над Балтійським морем

Литва і Латвія вирішили питання щодо повітряної навігації над нейтральними водами в Балтійському морі. Таким чином, завершилися двосторонні переговори, що тривали більше десяти років, про поділ відповідальності на ділянці в 39 кілометрів, повідомила литовська державна авіадиспетчерська компанія Oro navigacija.

За підписаною на цьому тижні договору на повітряному ділянці Area Ninta литовська компанія буде надавати послуги управління, повітряної навігації, інформації, пошуку і порятунку, а латвійська компанія LGS відповідатиме за попередження на випадок аварії, управління польотами, планування їх потоків, надавати послуги зв’язку, навігації та моніторингу, передає Delfi.

За повідомленням Oro navigacija новий договір узгодить умови для Литви, оскільки чітко визначає відповідальність Литви і Латвії, а це дозволяє поліпшити якість послуг, крім того, Литва буде отримувати і збори.

У 1998 році уряди Литви та Латвії підписали договір про відповідальність за управління польотами на цій ділянці і делегували її Латвії, хоча ділянка входить до Вільнюського інформаційного льотного регіону. Тоді було досягнуто згоди про передачу диспетчерських послуг Латвії.

Related Posts