Грузія/Вірменія Про Україну

Грузія і Україна дозволять взаємні поїздки по ID-картками з 1 березня

З 1 березня 2019 року громадяни Грузії та України зможуть здійснювати взаємні поїздки за біометричними посвідченнями особистості, ID-картками. Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства закордонних справ України, передає Новини-Грузія.

Як зазначається, 1 березня в силу вступає оновлена угода про взаємне скасування візових вимог, оформлена Кабінетом міністрів України та урядом Грузії.

«На додаток до існуючого безвізового режиму вводяться взаємні поїздки на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), які містять безконтактний електронний носій», – сказано в повідомленні МЗС України.

Ідею про скасування закордонних паспортів для громадян Грузії та України для відвідування обох країн озвучив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в листопаді 2017 року Тбілісі. Угода була підписана через рік, 5 жовтня 2018 року.

У лютому 2018 року стало відомо, що влада Грузії і України працюють також і над питанням взаємного визнання і обміну водійських прав.

Нові посвідчення особи з’явилися в Грузії в 2011 році. ID карта дає можливість ідентифікувати людину і робити цифровий підпис на електронні документи, що мають юридичну силу в Грузії.

З 2011 року громадяни Грузії і Туреччини можуть за внутрішніми паспортами перетинати грузино-турецький кордон.

Related Posts