Новини Міжмор'я Польща

У Варшавському університеті триває донорська акція

Акція зі здачі крові продовжиться у вівторок, 24 жовтня, з 9.00 до 14.00 в кампусі Варшавського університету в районі Охота у Варшаві та в п’ятницю, 27 жовтня, в ті ж години, в головному кампусі Варшавського університету, передає Польське радіо.

«Достатньо лише краплі», – переконують організатори кампанії зі здачі крові у Варшавському університеті.

Від самого ранку біля головного кампусу університету на Краківському передмісті у Варшаві припаркований фургон для здачі крові, де можна це зробити.Акція проходить у Варшавському університеті вже 16 років, і лише під час попередньої акції студенти здали 40 літрів крові.

За словами Юлії Шиманчик з Незалежної спілки студентів Варшавського університету, така акція полегшує допомогу: «Ми фактично ставимо, так би мовити, під носом кровомобіль, щоб кожен міг здати кров, ми знаємо, як це виглядає – люди мають мало часу або знаходяться далеко. У Варшаві можна здати кров на вулиці Саській, але не всі можуть туди доїхати. Ми намагаємося зробити це якомога простішим для студентів». 

Черга перед автобусом вже утворилася з самого ранку: «Це речовина, яку ніяк не можна добути, тому єдиний варіант отримати цю кров – це здати», – діляться враженнями учасники. «У мене сьогодні номер 13, я знаю, що в автобусі зараз дев’ять, тому потихеньку готуюся», – додала інша студентка. Деякі студенти прийшли здавати кров вперше, але не бракувало й тих, хто робив це вже вдесяте, адже, як кажуть, «допомога затягує». За один раз можна здати близько 450 мілілітрів крові.  

Акція продовжиться також у вівторок, 24 жовтня, з 9.00 до 14.00 в кампусі Варшавського університету в районі Охота у Варшаві та в п’ятницю, 27 жовтня, в ті ж години, в головному кампусі Варшавського університету.

Related Posts