Молдова/Румунія

Facebook перед виборами у Молдові видалив маніпулятивні сторінки

Соціальна мережа Facebook напередодні виборів у Молдові видалила понад 200 “недостовірних” сторінок, деякі з них були пов’язані з державними службовцями, повідомляє Європейська правда.

Facebook повідомив, що акаунти публікували тексти про політичні розбіжності, обмінювалися маніпулятивними фотографіями і видавали себе за місцеву організацію з перевірки фактів.

“Враховуючи майбутні вибори в Молдові, ми хотіли дати людям інформацію про дії, які ми вжили, і факти, які ми знаємо сьогодні”, – йдеться у заяві.

За даними соцмережі, були видалені 168 облікових записів, 28 сторінок і вісім акаунтів Instagram. Також наголошується, що сторінки велися з Молдови.

“Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість, наша перевірка показала, що частина цієї діяльності була пов’язана з працівниками молдовського уряду”, – йдеться в заяві соціальної мережі.

24 лютого в Молдові вперше пройдуть парламентські вибори за новою виборчою системою: половина парламенту буде обрана за партійними списками, половина – в одномандатних округах.

Нагадаємо, у січні Facebook заявив, що видалив 512 груп, сторінок і акаунтів, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці, в тому числі проти України.

Related Posts