Грузія/Вірменія

Глава МЗС Грузії і держсекретар США обговорили питання співпраці


Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані розповів держсекретареві США Майку Помпео про складноу ситуацію на окупованих територіях країни. Зокрема, про незаконну діяльність російських військових. Дипломати провели коротку зустріч на полях міжнародної конференції «Мир і безпека на Близькому Сході», яка проходить в Польщі, передає Грузія online.

Як повідомляє МЗС Грузії, в ході бесіди держсекретар США ще раз підтвердив непохитну підтримку Сполучених Штатів щодо суверенітету і територіальної цілісності країни, зазначив, що США приділяють цьому питанню особливу увагу як в двосторонніх, так і в міжнародних форматах. Сторони підкреслили стратегічне партнерство Тбілісі і Вашингтона. Помпео знову відзначив роль Грузії, як надійного партнера і союзника США в регіоні.

«Майк Помпео висловив готовність і заявив про підтримку розвитку відносин в сфері оборони, безпеки і торгово-економічних відносин між країнами. Співпраці двох країн у сфері оборони і безпеки була дана найвища оцінка. Особливо було відзначено активну участь Грузії в глобальних проблемах; держсекретар США подякував грузинському колезі за позицію по Венесуелі », – йдеться в заяві МЗС.

Давид Залкаліані, в свою чергу, подякував главі Державного департаменту США за підтримку Тбілісі, що отримало відображення в виступі Майка Помпео в ході візиту до Польщі, коли він засудив агресивну політику Росії щодо суверенних держав.

Related Posts