Новини Міжмор'я Польща

Продовольчі банки у Польщі закликають не марнувати їжу під час свят

Кожен з нас викидає близько чотирьох кілограмів їжі на місяць. У період свят ці обсяги можуть зрости навіть утричі, передає Польське радіо.

Продовольчі банки закликають не марнувати їжу під час свят. Підраховано, що кожен з нас викидає близько чотирьох кілограмів їжі на місяць. У період свят ці обсяги можуть зрости навіть утричі.

«Їжею потрібно ділитися з тими, хто її потребує, але вона має бути свіжою, належним чином упакованою», — сказала в ефірі Польського радіо Люблін президентка люблінського Продовольчого банку Мажена Пєнькош-Сапєга:

«Допомагаючи, ми повинні не забувати про гідність іншої людини. Якщо комусь спало на думку приносити зіпсовані харчі, то це порушення суспільного договору, що допомагаючи ти висловлюєш повагу до іншої людини. Не спустошуєш свій холодильник від речей, яких сам не їстимеш, а подумай, що якби ти теж був у важкій ситуації, чи міг би це з’їсти. А тому все це має бути у дуже доброму стані, на це треба звернути увагу, що це не смітник».

Продовольчі банки також проводять спеціальні семінари. На заняттях можна дізнатися, як ми використовуємо їжу, яка залишається після свят чи родинних заходів.

Related Posts