Антиросійський фронт Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Позиція

Сесіашвілі: Євроінтеграція Грузії – це вибір суверенної країни

«На жаль, Кремль досі проводить політику своїх вузьких інтересів і в ряді випадків виявляє її агресивно», – заявив голова комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі в зв’язку з заявою заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна.

За його словами, євроінтеграція Грузії – це вибір суверенної країни, передає Грузія online.

«Ми хочемо миру і безпеки в нашій країні. Ми хочемо миру в регіоні. Надійна і мирна обстановка в нашій країні не повинна входити в інтереси Росії. На жаль, Кремль все ще дотримується політики вузької зацікавленості в цьому і виявляє в ряді випадків агресивність. Це не є підставою для переривання нашого прогресу і просування до європейського майбутнього. Навпаки, ми інтенсивно робимо кроки. Це вибір грузинського народу і нашої суверенної країни. Це служить не діям проти інтересів країни, а для забезпечення миру і стабільності. Ми звикли до таких заяв і будемо чути їх в майбутньому. Наше головне завдання – розвиватися і йти туди, де є мир і безпека », – заявив Іраклій Сесіашвілі.

Григорій Карасін після зустрічі зі спецпредставником прем’єр-міністра Грузії в питаннях відносин з Росією Зурабом Абашидзе заявив російській медіа, що “євроатлантичні прагнення Грузії та проведення масштабних навчань НАТО на її території заважають розвитку відносин з Росією».

Related Posts