Антиросійський фронт Балтія Інші Молдова/Румунія НАТО Новини Міжмор'я Позиція Польща Про Україну Співробітництво

Анджей Дуда: Росія є найбільшою загрозою для безпеки регіону

Президент Польщі і лідери країн Бухарестської дев’ятки згодні, що на імперські амбіції Росії треба відповідно реагувати

Учасники саміту Бухарестської дев’ятки згодні, що найбільшою загрозою для безпеки регіону є Росія, – заявив президент Анджей Дуда під час конференції на закінчення саміту президентів країн східного флангу НАТО, що відбувся в четвер у місті Кошице. До складу держав Бухаретсьскої дев’ятки (B9) входять Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія та Болгарія.

Як повідомив президент Анджей Дуда, серед тем, що порушувалися на саміті, були конфлікти, в яких бере участь Росія., передає Польське радіо.

«Ми говорили про війну в Україні, говорили про те, як зараз виглядає ситуація у Чорному морі, говорили про інцидент у Керченській протоці. Ми говорили про ситуацію балтійських країн та Балтійського моря. Ми говорили про все, що відбувається в цій частині Європи. Ми згодні, що нині найбільшою проблемою є повернення імперських амбіцій Росії, що триває і є фактом, та щодо якої ми мусимо відповідно реагувати», – наголосив президент Польщі.

Саміт був скликаний з нагоди 70-ї річниці НАТО і 20-ї та 15-ї річниці приєднання країн Центральної Європи до Північноатлантичного пакту та Європейського Союзу. У зустрічі взяв участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Related Posts