Аналітика Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Молдова заплатить 60 млн леїв для виконання своїх міжнародних зобов’язань

У 2019 Молдові належить сплатити членські внески в 68 міжнародних і регіональних організаціях. На ці цілі за рахунок державного бюджету буде виділено майже 60,9 млн. леїв, передає noi.md

В ході засідання від 27 лютого уряд схвалив проект постанови про виплату за рахунок державного бюджету на 2019 рік членських внесків і заборгованостей Молдови в складі міжнародних і регіональних організацій.

Таким чином, наша країна оплатить членський внесок в 5 парламентських організаціях, 56 міжнародних організаціях і семи організаціях СНД.

Найбільша сума буде оплачена на користь Європейської ради – 7 млн. леїв, а також Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй – 4,5 млн. леїв, Всесвітньої організації охорони здоров’я – 4,9 млн. леїв і МПА СНД – 3,2 млн. леїв .

У поясненні до проекту зазначається, що виконання фінансових зобов’язань перед міжнародними і регіональними організаціями, членом яких є Молдова, являє собою важливе завдання в проведенні зовнішньої політики і створенні позитивного іміджу країни як надійного партнера, а також зміцненні власного потенціалу в якості члена міжнародних структур.

Як зазначив міністр фінансів країни Іон Кику, виділення бюджетних коштів мало місце в суворій відповідності до положень національного законодавства та платіжними вимогами, отриманими від державних органів, відповідальних за співпрацю з міжнародними організаціями.

Відповідну постанову було опубліковано сьогодні, 1 березня, в «Monitorul Oficial”.

Related Posts