Аналітика Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Експертна думка НАТО Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

Градус негативного ставлення Росії до НАТО явно підвищений – Зураб Абашидзе



Наша співпраця з НАТО для Росії завжди є неприйнятним, проте в даному випадку градус негативного ставлення явно був підвищений-Зураб Абашидзе, передає Грузія online.

«Для деяких в парламенті було великим відкриттям, коли я сказав, що після кожної нашої зустрічі ми відправляємо п’ятнадцяти відомствам повну інформацію, фактично, стенографічні записи» – заявив спеціальний представник прем’єр-міністра з питань відносин з Росією Зураб Абашидзе в ефірі “I каналу” .

“Вчора в парламентському комітеті зовнішніх відносин відбулося слухання. В останні дні був досить великий ажіотаж. Були звинувачення і підозри. У нас так буває: спочатку з’явиться якийсь скандал, а потім в кінці з’ясовується, що це справа не коштувало скандалу. Наприклад, з’ясувалося, що ми відправляємо парламенту не одну, а чотири записи, і це теж було відкриття, що, виявляється, в цьому немає нічого секретного. З’ясувалося, що на зустрічі з Карасіним нічого особливо скандального не було. Але ці зустрічі завжди супроводжували якісь маленькі драм , І в даному випадку наша остання зустріч в Празі не відрізнялася. Це дійсно було дещо сенсаційно. Вранці міністр оборони Російської Федерації зробив різку, погрозливу заяву, пов’язану з відносинами Грузії і НАТО, потім і мій колега заявив подібне на зустрічі зі ЗМІ. Але я сказав потім, що на самій зустрічі в такому тоні не було розмови, і обіцянки, що нас щось очікує, або не очікує, такого насправді не було сказано. Але це не має великого значення. Напевно, важливіше, що публічно сказано “- заявив Абашидзе.

На запитання ведучого передачі, чи була після цього комунікація з його або з боку Карасіна, Зураб Абашидзе відповів, що після цього у нього не було комунікації з колегою.

“Він потім начебто трохи виправив, дещо пом’якшив з журналістом, але все ж залишилося перше враження, від того, що було сказано, і те, що сказав міністр оборони, що, ймовірно, важливіше. Взагалі їх ставлення до НАТО, відомо, яке – різко негативне. Наша співпраця з НАТО для них неприйнятна, і коли ми зустрічаємося, вони завжди підкреслено про це говорять, але в даному випадку градус їх негативного ставлення явно був вище “- заявив Абашидзе.

На запитання одного з ведучих, аналітика Тато Хундадзе, чи фіксує російська сторона своє негативне ставлення до будівництва порту порт Анаклиа, і яка була розмова з цього питання під час зустрічі, Зураб Абашидзе заявив, що на зустрічі слово Анаклиа взагалі не згадували.

“Слово Анаклиа взагалі не вимовляли. Або як проект порту Анаклиа пов’язаний з нашим форматом, відверто кажучи, не розумію. Я ніяк не бачу такий зв’язок. Уявіть собі, яку таємницю можна повезти в центр Європи на зустріч, на якій присутні стільки людей, стільки очей, стільки вух, і як цей якийсь таємний месидж треба сунути йому ?! Або, якщо у вас є месидж, ви не знайдете формат для того, щоб передати його ?! Не знаю, смішно, але це дещо наївно “- заявив Зураб Абашидзе.



Related Posts