Антиросійський фронт Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

Зурабішвілі: Ставлення НАТО до Грузії вкрай позитивне

За словами президента Грузії Саломе Зурабішвілі, ставлення НАТО до Грузії вкрай позитивне. Про це вона заявила в ході виступу з промовою в парламенті, передає Грузія online.

За її словами, під час візиту в Брюссель вона почула тільки високі оцінки в зв’язку з досягненнями Грузії, задоволеними стандартами і виконаними вимогами від країн-членів НАТО, генерального секретаря і військового керівництва.

«Військові або політичні реформи, проведені в Грузії, отримали високу оцінку. Прямою ознакою цього є цілий ряд заходів, запланованих в 2019 році, візит генерального секретаря НАТО, Військового комітету, Раді, проведення масштабних навчань; підвищений інтерес до Чорноморської безпеки і питань кібербезпеки і поглиблення співпраці », – заявила Саломе Зурабішвілі.

Як зазначила президент Грузії, рух Грузії в напрямку НАТО і ЄС не спрямоване проти будь-кого, і не націлені на агресивні цілі. У суверенної держави є право вільно вибирати союзників для зміцнення своєї безпеки і оборони.

«Цей вибір не може бути використаний в якості основи для погроз і передбачені наслідки – наше залякування і зміна шляху – не будуть досягнуті.

Адже ясно, що незважаючи на погрози, агресії, тиску, війни, окупації з боку Росії, Грузія не відхилилася від шляху державного будівництва, зміцнення демократії, посилення економіки і стійкості незалежності. Це – перемога мирної політики над політикою насильства і погроз », – заявила президент Грузії.

Related Posts