НАТО Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

Міністр національної оборони про 20 років у НАТО: Ми безпечні

20 років Польщі в Північноатлантичному альянсі – це час зміцнення польської безпеки, – заявив міністр Маріуш Блащак

Очільник Міністерства національної оборони Маріуш Блащак взяв участь у одному з двадцяти суботніх пікніків, приурочених двадцятим роковинам членства Польщі в НАТО, передає Польське радіо.

При нагоді заходів у 23-й Базі тактичної авіації в Мінську Мазовєцькому міністр Маріуш Блащак подякував польським солдатам: «Двадцять років тому Польща вступила до Північноатлантичного альянсу. Протягом цих двадцяти років у нашій країні чимало відбувалося, це було двадцять років посиленої роботи, двадцять років служби солдатів польської армії. Сьогодні це ви, солдати Польського війська, є частиною НАТО. Це вам ми завдячуємо нашою безпекою. Це ви на щодень формуєте позиції солдатів Польського війська, а також союзницьких військ».

Міністр національної оборони додав, що союзники дуже високо оцінюють польських військових. Маріуш Блащак також згадав солдатів, які загинули протягом останніх двадцяти років – їх було 120, у тому числі 73 полягли під час місій під прапором НАТО. За словами очільника міністерства, «вони віддали життя за Польщу, адже служба в місії є службою за Польщу».

Related Posts