Польща Співробітництво

Польща видала українцям 850 тисяч віз

У минулому році Польща видала майже 850 тисяч віз громадянам України. Про це заявив глава польського дипломатичного відомства Яцек Чапутовіч, презентуючи у сеймі пріоритети польської зовнішньої політики у 2019 році. Про це повідомляє передає УНН.

“Багато громадян України працюють в Польщі, наші консули в минулому році видали майже 850 тис. віз. У Польщі також близько 40 тис. українських студентів”, – сказав Чапутовіч. Дипломат також наголосив на практичному співробітництві України та Польщі у військовій сфері, у площині безпеки і енергетики, де показники партнерства є дуже хороші. Товарообіг між обома країнами у минулому році збільшився на 9% у порівнянні з 2017 роком.

Загальна кількість українців, які працюють у Польщі оцінюється приблизно 2 мільйони, які зайняті у всіх ключових сферах економіки країни. Українці компенсують в Польщі гостру нестачу трудових ресурсів, адже багато польських робітників працюють в Німеччині та Британії. Раніше у Євростаті оприлюднили звіт, в якому українці стали найчисельнішою групою, яка отримала дозволи на постійне проживання у Євросоюзі. При цьому, при цьому 88% цих дозволів видала Польща.

Related Posts