Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво США

США ввели нові санкції проти Росії

Обмеження стосовно російських чиновників та компаній узгоджено з ЄС і Канадою. Це відповідь на агресію РФ в Керченській протоці та Азовському морі

Сполучені Штати 15 березня повідомили про введення нових санкцій стосовно Росії. Їх узгоджено з Європейським Союзом і Канадою. Обмеження стосуються шести російських чиновників, зокрема з прикордонної служби, та шести оборонних, двох енергетичних і будівельних компаній, передає Польське радіо.

Як інформує Міністерство фінансів у Вашингтоні, санкції є відповіддю на «подальшу агресію в Україні». Йдеться про захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці наприкінці листопада 2018 року та арешт їхніх екіпажів; 24 моряки надалі перебувають у російському полоні. За словами міністра фінансів США Стівена Мнучіна, «Сполучені Штати та їхні трансатлантичні партнери не дозволять Росії постійно продовжувати агресію в Україні».

Раніше Європейський Союз запровадив санкції проти восьми російських чиновників, відповідальних за інцидент у Керченській протоці та Азовському морі.

Москва погрожує США і Канаді контрсанкціями, а також попереджає про плани відповісти на нові обмеження ЄС.

Related Posts