Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція

Федеріка Могеріні: ЄС буде уважно спостерігати за Молдовою після виборів

ЄС продовжує вважати Молдову однією з ключових країн Східного Партнерства, в той же час у європейських партнерів існують причини для певної стурбованості станом справ в країні після парламентських виборів.

Про це в понеділок в Брюсселі на прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявила Верховний представник ЄС Федеріка Могеріні, передає point.md.

«Разом з міністрами ми розглянули ситуацію в Молдові після парламентських виборів і оцінили стан справ, при повній повазі до політичних процесів в цій країні. Міністри висловили певну стурбованість і погодилися, що будуть уважно спостерігати за процесом формування уряду і за тим, яку програму уряд запропонує. Знову – це не наше завдання втручатися в дискусії навколо формування коаліції або навколо формування уряду. Але наша справа – зберігати пильність щодо ситуації з верховенством права і, перш за все, з виконання порядку денного Угоди про асоціацію », – сказала Високий представник ЄС.

Вона підкреслила, що Євросоюз хоче підтримати реформи в країні і її демократичну перспективу.

«Молдова для нас є ключовим партнером в Східному партнерстві, десяту річницю якого ми збираємося відзначити тут в травні», – додала Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови визнав результати парламентських виборів, що відбулися 24 лютого.

Related Posts