Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Співробітництво

Церемонія відкриття навчань Грузія-НАТО.

Багатонаціональні командно-штабні навчання «НАТО-Грузія 2019» офіційно відкрилися в Тбілісі 18 березня, передає Новини-Грузія.

Участь в них беруть понад 350 військовослужбовців з країн-членів НАТО і партнерів альянсу: Албанії, Бельгії, Болгарії, Чехії, Німеччини, Данії, Естонії, Франції, Греції, Великобританії, Угорщини, Латвії, Литви, Голландії, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Туреччини, США, Азербайджану, Фінляндії, Грузії і Швеції. Також до маневрів будуть підключені співробітники ряду міжнародних гуманітарних організацій – Міжнародного комітету Червоного Хреста, Департаменту операцій з підтримання миру ООН і, в якості спостерігачів – представники Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Навчання «НАТО-Грузія 2019» в рамках Суттєвого пакета НАТО-Грузія (SNGP) проводяться вдруге. Перші спільні командно-штабні навчання відбулися в 2016 році. Вперше в історії навчань процесом їх планування і проведення керує Генеральний штаб Сил оборони Грузії спільно з JTEC.

При цьому ментором грузинської сторони буде Командування з трансформації НАТО (ACT), Командування сухопутних військ НАТО (LANDCOM) і Спільний тренувальний і оцінний центр (JFTC).

Напередодні вчення офіційно відкрили перший заступник міністра оборони Грузії Лела Чіковані і заступник командира Спільного центру тренувань і оцінки НАТО-Грузія (JFTC), бригадний генерал Ладіслав Юнг.

Related Posts