Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція

Гирло: Відмова Блоку ACUM обговорювати формування коаліції може означати підготовку до місцевих виборів в Молдові

Юрист молодого крила Демократичної партії Ігор гирло вважає, що відмова Блоку ACUM обговорювати формування більшості в парламенті може означати підготовку до місцевих виборів. На його думку, це неправильна тактика, передає point.md.

“У той момент, коли Демократична партія приходить і пропонує їм найважливішу посаду в уряді, а саме посаду прем’єр-міністра і переговори по іншим міністерствам, вони відмовляються навіть від участі в дискусіях”, – заявив Ігор Гирло в ході передачі “Ţara” на телеканалі Vocea Basarabiei. На його думку, Блок ACUM відмовився від посади прем’єр-міністра у зв’язку з тим, що боїться брати таку відповідальність.

Голова ліберальної молоді Іон Чебану вважає, що Блок ACUM може обговорити з Партією соціалістів певну співпрацю. “На даний момент з соціалістами немає необхідності створювати будь-якої альянс. (…) Дві речі необхідно зрозуміти – нейтральний голова парламенту і законопроекти, внесені до порядку денного і прийняті. Все дуже просто, і після цього йдемо на дострокові вибори “, – заявив ліберал.

Демократична партія двічі пропонувала переговори Виборчого блоку ACUM для формування парламентської більшості. В останній раз ДПМ дала зрозуміти, що готова поступитися посадою прем’єр-міністра. Блок ACUM категорично відмовився від обох пропозицій.

Related Posts