Інші Новини Міжмор'я Польща

Президента Угорщини Яноша Адера удостоєно Ордена Білого Орла

Церемонія відбулася в місті Кєльце, де цього року відзначають День польсько-угорської дружби

Орден Білого Орла – це найстаріша і найважливіша державна нагорода Польщі. Це відзначення надають за видатні заслуги для Польщі – і в цивільній, і у військовій сфері. Президента Угорщини Яноша Адера удостоєно Ордена Білого Орла у визнанні його заслуг для Республіки Польща та за розвиток двосторонньої співпраці, передає “Польське радіо”.

Президент Польщі Анджей Дуда відзначив, що Янош Адер мав і має величезний вплив на зміцнення співпраці і поглиблення дружби між польським та угорським народами: «Я дуже тішуся, що ця дружба сьогодні приносить нам також економічну вигоду. Що економічний обмін між Польщею та Угорщиною розвивається так чудово, а дружба між людьми поглиблюється. Що дедалі більше угорців відвідує Польщу і дедалі більше поляків відвідує Угорщину».

Президент міста Кєльце Боґдан Вента додав, що саме тут польсько-угорська дружба має особливе значення. За його словами, для жителів Свєнтокшиського регіону ці відносини тривають не кількадесят років, а багато століть.

При нагоді відзначення Дня польсько-угорської дружби в суботу відкрито бюст одного з найвидатніших угорських композиторів і піаністів ХХ століття Бели Бартока, а також вшановано пам’ять скаутів, які полягли за батьківщину. День польсько-угорської дружби відзначають від 2007 року поперемінно в Польщі та Угорщині.

На закінчення візиту президент Угорщини з дружиною відвідує санктуарій на Святому Хресті (інша назва – Лиса гора) неподалік міста Кєльце.

Related Posts