Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція Про Україну Співробітництво США

Майк Помпео: Ми готові допомагати грузинському народу, який підтримує Америку

27 березня в комітеті з закордонних відносин Палати представників США відбулися слухання державного секретаря США Майка Помпео з питання: «Стратегія Державного департаменту США із зовнішньої політики і бюджет на фіскальний 2020 рік», передає “Грузія Online”.

За інформацією міністерства закордонних справ Грузії, особливу увагу в ході слухань було приділено зовнішньополітичній стратегії США, щоб впоратися з погрозами з боку Росії, Ірану, Північної Кореї, Китаю та Близького Сходу, включаючи Сирію.

В ході слухань, конгресмен-республіканець зі штату Огайо Стів Чабо зосередив увагу на агресії Росії проти України і Грузії, і підкреслив важливість посилення підтримки Грузії і України з боку США.

«Грузія і Україна, обидві, знаходяться під інтенсивним і постійним тиском з боку Путіна. Територія обох країн незаконно перебуває під контролем Росії. Незважаючи на ці ризики, Грузія і Україна, а також багато країн Східної Європи активно здійснюють прозахідну політику. Якщо можна, скажіть нам, як підсилює бюджет президента підтримку щодо цих наших найважливіших партнерів », – зазначив конгресмен.

У відповідь Стіву Чабо Майк Помпео зазначив, що США надали Україні відчутну допомогу реальними шляхами двох видів, і готові допомагати грузинському народу.

«Ми передали українському народу зброю оборонного виду. А також допомогли інформацією розвідувального характеру, під час роботи на моїй попередній посаді, до призначення державним секретарем. Ви бачите наші зусилля в світі, в Україні та Грузії, щоб протистояти зусиллям Росії. Скоро в Україні наближаються вибори. У цьому напрямку є багато елементів. Я говорив про це, в ньому беруть участь як Державний департамент, так і департамент по обороні. Ми готові допомагати грузинському народу, який дуже доброзичливий по відношенню до США і поділяє наше бачення того, як оперує регіон », – заявив Майк Помпео в своєму виступі.

Related Posts