Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

СДБ Грузії про незаконно затриманнях громадян Грузії окупаційними режимами

У 2018 році на напрямку окупованого Цхінвалі було реєстровано 100, а на напрямку окупованій Абхазії 28 фактів незаконного затримання, – про це йдеться в звіті Служби державної безпеки за 2018 рік, який відомство представило в парламенті Грузії, повідомляє “ГрузіяOnline”.

У СДБ відзначають, що протягом минулого року окупаційні сили і де-факто режими цілеспрямовано створювали різні штучні бар’єри в плані обмеження права на вільне пересування для місцевого населення.

«Проходив незаконний процес т.зв. бордерізаціі, що виражалося в проведенні дротяних огорож, парканів і т.зв. протипожежних ровів, а також зведенням банерів – покажчиків т.зв. кордони і т.д. », – наголошується в звіті СДБ.

Згідно з документом, в звітний період окупаційні сили, як і раніше продовжували незаконні затримання.

«Службою державної безпеки в напрямку окупованого Цхінвалі було реєстровано 100, а в напрямку окупованій Абхазії 28 фактів незаконного затримання.

Незаконні затримання, т.зв. бордерізація і обмеження, введені на вільне пересування, грубо порушують права місцевого населення, погіршують їх економічне становище, наносять шкоду середовищу безпеки на місці і здійснюють ізоляцію населення, що проживає уздовж окупаційної лінії », – йдеться в звіті СДБ.

Related Posts