Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

СДБ: Росія використовувала окуповані території для таємних операцій

У 2018 році зі сторони російських окупаційних сил тривало посягання на територіальну цілісність Грузії, – про це йдеться в звіті Служби державної безпеки за 2018 рік, який відомство представило в парламенті Грузії.

Посягання на територіальну цілісність Грузії – один з викликів, який стоїть перед безпекою Грузії, передає “Грузія Online”.

За інформацією СДБ, департамент контррозвідки служби ввів постійний моніторинг з метою виявлення осіб, які порушили правило в’їзду на окуповані території і отримання доказів, що підтверджують економічну діяльність, заборонену законом Грузії «Про окуповані території». В даному напрямку наслідок почалося з дев’яти кримінальних справах.

Також, згідно зі звітом СДБ, в звітний період з боку російських військових сил, незаконно розміщених на окупованих територіях, крім інших незаконних дій, місце мали спроби використання територій окупованих Абхазії і Цхінвальського регіону для проведення таємних операцій.

«З цих регіонів виходила небезпека інспірації дій провокаційного і деструктивного характеру і створення осередків дестабілізації», – йдеться в звіті СДБ.

Related Posts