Uncategorized

Польща підвищить зарплату вчителям

Влада Польщі підготувала пропозиції щодо підвищення зарплат педагогам, які будуть оголошенні під час запланованого на 1 квітня чергового раунду переговорів з профспілками вчителів. Про це повідомляє УНН.

Віце-прем’єр Польщі Беата Шидло підкреслила, що уряд поступово підвищує зарплати вчителям відповідно до можливостей держбюджету. Політик заявила: “Я впевнена, що вчителі не мають наміру використовувати для досягнення своїх цілей дітей, і що угода буде досягнута”.

Така заява віце-прем’єрки стала реакцією уряду на загальнопольську акцію протесту “Союзу польських вчителів” за підвищення заробітної плати. Попередні переговори уряду з вчителями, які відбулися у Варшаві 25 березня, пройшли безрезультатно.

Профспілка польських вчителів вимагає підвищення основної зарплати працівників освіти, на базі якої встановлюється середня зарплата вчителів до 1000 злотих (230 євро). Крайове відділення освіти і виховання профспілки “Солідарність” спочатку вимагало підвищення платні на 15%, а пізніше почали вимагати, щоб з січня 2019-го зарплата вчителів зросла не менше ніж на 650 злотих (150 євро) і ще на 15 % з січня 2020 року.

Голова Союзу польських вчителів  Славомир Броняж зауважує, що “середня зарплата в Польщі становить близько 5 тис. злотих (1162 євро), тож диспропорція між зарплатою вчителів і загальним рівнем зарплат у Польщі, на жаль, збільшується”.

Related Posts