Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

СДБ: Головним викликом для Грузії знову є окупація і російські військові бази

Важкий криміногенний стан в окупованих регіонах, тотальна корупція, повне ігнорування громадянських прав місцевого населення, відчуття безкарності, а також соціально-економічні проблеми на місці створюють небезпеку кожному громадянинові, який проживає на окупованій території, незалежно від їх етнічної приналежності, – про це йдеться в звіті Служби державної безпеки за 2018 рік, який відомство представило в парламенті.

У СДБ відзначають, що головним викликом для Грузії знову є окупація і російські військові бази, незаконно розміщені в окупованих регіонах, передає “Грузія Online”.

Як і раніше стоїть проблема цілеспрямованої дискримінації щодо етнічних грузин, в тому числі обмеження права на отримання освіти рідною мовою, політика зміни етнічної ідентичності населення і політика, спрямована на асиміляцію, обмеження прав на майно етнічно грузинського населення, яке проживає на окупованих територіях, контрольованих центральними властями, і знищення їх будинків з метою унеможливити їх повернення в регіон.

Протягом минулого року знову важким було становище в зв’язку з правовим становищем етнічних грузин в окупованому Галі. Цивільні і політичні права населення Галі, в тому числі і право на власність, надзвичайно погіршені в результаті нелегітимних обмежень, введених окупаційними силами і де-факто режимом. У звітний період ще раз була виявлена ​​тенденція, згідно з якою, правове становище гальських грузин, часто, безпосередньо пов’язане з «зміною» їх етнічної приналежності. У даних цілях окупаційна сила і де-факто режим активно використовують вигідане поняття «Самурзаканскій (мурзаканскій) абхаз» і т.зв. організації, створені з метою його вкорінення », – йдеться в звіті СДБ.

Related Posts