Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Співробітництво

Аппатурай: На міністеріалі НАТО ми домовимося про нові кроки співпраці з Грузією

Джеймс Аппатурай – На міністеріалі НАТО ми домовимося про нові кроки співпраці з Грузією, щодо чорноморської безпеки, – про це спецпредставник генсека НАТО по Центральній Азії і Кавказу Джеймс Аппатурай заявив по завершенні комісії НАТО-Грузія, “Грузія Online”.

«У нас була чудова зустріч. Міністр закордонних справ представив пріоритети зовнішньої політики Грузії, однак, природно, головний фокус був на безпеці Чорного моря.

Є дуже очевидні причини, чому ситуація в плані безпеки важлива не тільки для Грузії, але і для альянсу НАТО, і ще одна причина, по якій ми співпрацюємо протягом багатьох років над поглибленням наших відносин в Чорноморському регіоні.

Однією з головних тем на міністеріалі міністрів закордонних справ НАТО на наступному тижні буде безпека Чорного моря, і ми на цій зустрічі домовимося про нові кроки щодо співпраці з Грузією в області безпеки Чорного моря. Ми повинні чекати Міністеріал закордонних справ, який має це затвердити. Але я можу вам сказати, що нові кроки будуть сфокусовані на прикордонному, наземному і повітряному середовищі і практичній співпрацю. Ми приймемо дійсно дуже практичні кроки, щоб разом зробити багато », – заявив Аппатурай.

Related Posts