Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Загроза терактів з боку окупаційних сил Росії зберігається – СДБ Грузії

«У контексті терористичних загроз, важливим викликом для Грузії залишаються окуповані території Російською Федерацією і створена на місці безконтрольна ситуація», – йдеться в звіті Служби державної безпеки за 2018 рік, який був представлений в парламенті Грузії, передає “Грузія Online”.

«Російські окупаційні сили і спецслужби знову продовжують зберігати можливість, відповідно до їх цілей і завдань, здійснювати ініціювання \ інсценування різних терористичних активностей.

У відповідь на виклики, інтенсивно покращується реагування на терористичні загрози, з метою обміну інформацією активно ведеться співпраця з міжнародними партнерами. Велася робота з оцінки ризиків громадської безпеки, паспортизації та аналізу ризиків стратегічних об’єктів держави. Активно здійснювалася підготовка \ перепідготовка співробітників підрозділів спецназу по боротьбі з тероризмом », – йдеться в звіті СДБ за 2018 рік.

Згідно з документом, в звітний період почалося розслідування по 10-ти справах про кримінальні злочини пов’язані з главами, що стосуються тероризму, а також тривали слідчі дії у кримінальних справах, починаючи з 2017 року.

Related Posts