НАТО Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

Кораблі НАТО ввійшли в Чорне море для спільних навчань з Україною

Чотири бойові кораблі другої постійної військово-морської групи НАТО увечері 28 березня перетнули протоку Босфор і увійшли в Чорне море.

У Чорне море увійшли есмінець ВМС Нідерландів “Евертсом”, канадський фрегат “Торонто”, іспанський фрегат “Санта Марія”, турецький фрегат “Гелиболу”, а також допоміжне судно ВМС Франції “Вар”, повідомляє “Delfi”.

Очікується, що після патрулювання групи в Чорному морі канадський і іспанський фрегати 1 квітня зайдуть до Одеси, а потім візьмуть участь в морських маневрах “Морський щит” по типу PASSEX – “утікача тренування” спільно з іншими кораблями альянсу і військово-морських сил України. У термінології ВМС США таким чином позначають вчення двох різних флотів, в завдання яких входить відпрацювання взаємодії в умовних військових операціях і гуманітарних місіях.

У Чорному морі кораблі Чорноморського флоту Росії взяли на супровід групу кораблів НАТО, повідомляє РІА “Новости” з посиланням на Національний центр управління обороною Росії. Спостереження здійснюють кораблі “Іван Хурс” і “Василь Биков”.

Related Posts