Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я Співробітництво

Лідери Грузії про пріоритетність членства в НАТО

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі і прем’єр-міністр Мамука Бахтадзе в черговий раз підтвердили, що членство в НАТО залишається головним пріоритетом зовнішньої політики країни.

Президент і прем’єр-міністр виступили з промовами на спільних навчаннях НАТО-Грузія, які проходять в Спільній тренувальному і оціночному центрі (JTEC), передає “Грузія Online”.

Президент Саломе Зурабішвілі заявила, що військові навчання демонструють тверду вірність країни щодо альянсу.

«Сьогодні, з цим дуже успішним кроком, ми чітко і впевнено заявляємо, що наша мета незмінна і полягає в членстві в НАТО. Наша мета – зміцнення демократії та безпеки і продовженні активної участі в міжнародному партнерстві для досягнення глобального миру », – зазначила вона.

«Рух Грузії в сторону НАТО і, таким чином, зміцнення обороноздатності країни не спрямоване проти будь-кого, і ніякі погрози на нашу адресу не виправдані. Грузія – вільна, суверенна країна, і вона вільно робить вибір і вибирає союзників », – підкреслила президент.

За її словами, вибір країни стати членом альянсу «не тільки зміцнює обороноздатність Грузії і її безпеку, а й зміцнює стабільність в регіоні». «Це єдиний правильний і єдиний орієнтований на майбутнє вибір, тому ми будемо слідувати за обраним нами шляху до кінця – більше НАТО в Грузії і більше в Грузії – НАТО», – додала вона.

За словами прем’єр-міністра Мамукі Бахтадзе, Грузія неодноразово заявляла, що «ми твердо віримо, що співпраця між НАТО і Грузією направлена на забезпечення миру, стабільності і розвитку в регіоні, що має служити інтересам всіх сторін».

«Наша країна прихильна цінностям свободи, демократії, верховенства закону і безпеки, на підставі яких був створений Північноатлантичний альянс. Грузія підтвердила все це в черговий раз проведенням демократичних реформ і значним внеском у зміцнення міжнародної безпеки. Тому Грузія, як надійний партнер альянсу, сьогодні так близька до НАТО, як ніколи », – заявив прем’єр-міністр.

Related Posts