Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Лянке: Санду створить альянс, якщо в парламенті буде 100 її клонів

Заступник прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції Юріє Лянке вважає, що блок ACUM, недавно розділився на дві фракції, припускається помилки, відмовляючись створювати альянс з іншими фракціями, які пройшли в парламент.

З приводу лідера ПДС Майї Санду, він заявив, що депутат укладе альянс тільки в тому випадку, якщо в парламенті «буде 100 її власних клонів», передає point.md.

«Іноді у мене складається враження, що Майя Санду чекає, що в парламент прийдуть ще 100 її клонів, після чого вона заявить, що створює альянс», – іронічно зауважив Лянке.

Політик також сказав, що хоче створення «правоцентристської проєвропейської коаліції, яка закладе основу для внутрішніх реформ відповідно до Угоди про асоціацію».

«Це був би ідеальний варіант. Подивіться на Німеччину, там теж непроста коаліція, але вони кажуть, розробляють широкі стратегії, обговорюють. ACUM не хоче виходити з окопів. Вони прийшли не для того, щоб любити когось або дружити з опонентами, але, щоб служити громадянам і для цього повинні докладати зусилля », – прокоментував Лянке.

Related Posts