Балтія НАТО Новини Міжмор'я Позиція

Вейоніс в честь 15-річчя Латвії в НАТО: “Сьогодні ми сильніші, ніж будь-коли раніше”

“Сьогодні ми сильніші, ніж будь-коли раніше”, – підкреслив президент Раймонд Вейоніс на урочистому заході з нагоди 15-річчя членства Латвії в НАТО. “Разом з нашими Національними збройними силами на захист нашої безпеки стоять наші союзники – країни НАТО”, – зазначив глава держави.

Вейоніс підкреслив, що вступ Латвії в НАТО було найважливішою подією після відновлення незалежності держави, повідомляє “Delfi”.

У 21-му столітті світ стикається з комплексними загрозами та викликами, і повністю запобігти і подолати їх можна тільки спільними зусиллями і будучи єдиними, зміцнюючи НАТО і доповнюючи оборонні ініціативи ЄС, зазначив він.

Важливо також продовжувати працювати над тим, щоб в рамках НАТО підвищити здатність країн-учасниць виступати проти не тільки традиційних, але і гібридних загроз, додав президент.

Міністр закордонних справ Едгар Ринкевич нагадав, що 4 квітня НАТО відзначить своє 70-річчя, повідомили в МЗС.

Латвія – активний і вірний союзник НАТО, що виконує свої зобов’язання, підкреслив він. “Як член НАТО Латвія бере участь в ухваленні рішень на найвищому рівні, і це безпосередньо впливає на безпеку Латвії”, – зазначив міністр.

Глава МЗС подякував усім, хто сприяв вступу Латвії до НАТО – державних посадових осіб, дипломатів, представників Національних збройних сил і все латвійське суспільство за незмінну підтримку євроатлантичного курсу держави.
В ознаменування 15-річчя членства Латвії в НАТО сьогодні вранці біля Ризького замку відбулася урочиста церемонія зміни почесної варти, а на замковій вежі Святого духа було піднято прапор НАТО.

Вчора в МЗС відкрилася виставка “Членству Латвії в НАТО – 15”, а 3 і 4 квітня у Вашингтоні в ознаменування 70-річчя НАТО пройде нарада міністрів закордонних справ країн НАТО, на якому Латвію представлятиме Рінкевич.

Related Posts