Балтія Новини Міжмор'я

Естонія: на коаліційних переговорах поки немає згоди щодо мови викладання в російських школах

В Естонії на переговорах про створення урядової коаліції між Центристською партією, Консервативною народною партією (EKRE) і “Вітчизною” піднімали питання про реформу мови викладання в школах, але остаточних рішень з цього питання не ухвалювали, повідомляє “Європейська правда”.

Перед виборами, які відбулися 3 березня, деякі політичні партії, зокрема, Партія реформ, заявляли про необхідність повністю перевести систему освіти на естонську мову навчання.

Представник EKRE повідомив, що консерватори готові в проявити гнучкість у цьому питанні.

“Ми ніколи не вважали, що перевести всю російське освіту на естонську мову навчання можливо за один день, як пропонувала Партія реформ. Я впевнений, що це було ні що інше, як передвиборний лозунг. У нас не вистачає вчителів, так що це буде тривалий процес”, – сказав Хенн Пиллуаас.

Центристи вирішили формувати уряд з EKRE після того, як відмовились від коаліційних переговорів з Партією реформ, що зайняла перше місце на парламентських виборах.

За результатами виборів Партія реформ отримала 34 мандати, центристи – 26, націонал-консерватори EKRE – 19, “Вітчизна” – 12 і соціал-демократи – 10.

Related Posts