Польща Про Україну

Польща може імпортувати зерно з огляду на необхідність

Несприятлива погода призвела до того, що врожайність може бути недостньою, передає Польське радіо.

Імпорт зерна до Польщі може виявитися необхідністю. Про це в ефірі Польського радіо Щецин розповів голова правління Victoria Port в Степниці доктор Боґуслав Ґолємбьовський. За його словами, все через погоду. Несприятлива погода призвела до того, що врожайність може бути недостньою, а дощі затримують збір тих посівів, що є. Тому уряд може ухвалити рішення про відкриття кордонів для зернових.

«Ймовірно, ми будемо змушені імпортувати якоїсь кількості споживчого зерна. Було б добре, якби це було під контролем служб, якби це було справді споживче зерно, а не технічне. І якби приходило те, що нам потрібно, а не те, що заваливало б комбікормові заводи, бо тоді, дійсно, буде проблема», — додав голова правління Victoria Port.

Проти цього виступають фермери, які організували ряд акцій протесту проти відкриття кордонів. Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький у середині липня заявив, що якщо Єврокомісія не продовжить заборону на імпорт зерна з України після 15 вересня, Польща сама закриє кордон для цих товарів.

А тим часом Міністерство аграрної політики України прогнозує, що цього року урожай зернових та олійних буде більшим від торішнього на п’ять відсотків.

Related Posts