Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Новий глава МВС Естонії хоче контролю над російськомовними, що володіють держтаємницею

Голова естонської партії EKRE Март Хельме, який невдовзі заступає на пост міністра внутрішніх справ, сподівається взяти під контроль спецслужби, посилити боротьбу з російською пропагандою та контроль над російськомовними громадянами, які володіють держтаємницею, повідомляє “Європейська правда”.

За словами Хельме, пункт коаліційної угоди про перешкоджання ворожому впливу стосується, наприклад, російської дезінформації.

“Це телеканали однієї сусідньої держави, де день у день говорять неправду про нашу країну і про наш народ, підбурюючи місцевих росіян. Ця тема обговорювалася. Конкретні кроки з обмеження подібної діяльності будуть зроблені в ході роботи”, – пообіцяв він.

Хельме також виступає за більш жорсткий контроль російськомовних, які володіють держтаємницею.

“Міністр внутрішніх справ не може цього самотужки домогтися, ми повинні досягти консенсусу в коаліції. Як знову показали недавні арешти – колишній співробітник Поліції безпеки, знову російськомовна людина, пішов зі служби, бо не був здатний або не захотів вивчити естонську мову. Черговий приклад того, як одна людина з рідною російською мовою виявився нелояльною до естонської держави. Проблема як така є. Що ми будемо з нею робити, як її вирішувати – про це потрібно домовлятися в коаліції”, – додав він.

Міністри нового уряду Юрі Ратаса мають скласти присягу перед Рійгікогу 29 квітня, і тоді новий уряд буде офіційно затверджено.

Related Posts