Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Румунія планує придбати в Португалії п’ять додаткових винищувачів F-16

В інтерв’ю національної радіостанції Eurobe Libera Romania міністр оборони Румунії Габріель Леш повідомив, що Румунія вже придбала в Португалії 12 багатоцільових винищувачів F-16 в 2013 році і закупить ще п’ять для укомплектування ескадрилії з 17 літаків. Все F-16 надійдуть з ВВС Португалії.

Коментуючи заяви про те, що США розглядають можливість продажу винищувачів F-35 п’яти новим країнам-замовникам, включаючи Румунію, Габріель Леш заявив, що на даний момент це занадто велика пропозиція для Румунії, передає BlackSeaNews.

На озброєнні ВПС Румунії знаходяться 12 винищувачів F-16AM / BM “Військовий Фалкон”, придбаних зі складу ВПС Португалії.

У березні 2019 року міністр оборони повідомив про плани закупівлі 36 додаткових літаків F-16 для заміни застарілих “МіГів” і формування декількох боєздатних ескадрилій.

Глава оборонного відомства заявляв про намір придбати нові винищувачі, але також згадав можливість поставки були в експлуатації літаків, які можуть бути модернізовані румунською оборонною промисловістю.

В даний час в складі 711-ї і 861-ї винищувальних ескадрилій також залишаються 26 літаків МіГ-21. Як зазначається, ВВС відчувають все більше проблем з обслуговуванням застарілих радянських винищувачів.

Related Posts