Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Про Україну США

У комітеті з закордонних справ Палати представників США засудили агресію Росії проти Грузії

У комітеті з закордонних справ Палати представників США відбулися слухання на тему – Countering a Resurgent Russia, передає “Грузія Online”.

На слухання були запрошені колишній помічник державного секретаря у справах Європи і Євразії і колишній постійний представник США в НАТО, старший науковий співробітник Інституту Брукінга Вікторія Нуланд, колишній помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії, колишній посол США в Польщі, провідний дослідник Атлантичної ради Даніель Фрід і голова Інституту з вивчення війни, колишній начальник штабу армії США генерал Джек Кайн.

За інформацією міністерства закордонних справ Грузії, запрошені на слухання гості і конгресмени засудили агресивні дії Росії, в тому числі окупацію територій її сусідів – Грузії і України. Вони наголосили на важливості більш ефективних кроків у відповідь на агресивні дії Росії, і обговорили шляхи їх реалізації.

За словами голови комітету із закордонних справ Палати представників США Еліота Енгеля, російська окупація у власних кордонів – Грузії і України підірвала роботу, виконану протягом десятиліть в напрямку будівництва миру і стабільності.

У письмовій мові Даніеля Фріда відзначається, що «нинішнє зміцнення Росії, шляхом дій, здійснених проти Грузії і України, втручання у вибори проти США і Європи і дезінформації, проти її опонентів всередині Росії і за її межами, в тому числі і вбивствами і замахами, прийняла форму агресії ».

«Як ми побачили, припущення з надією щодо Росії з боку США було помилковим. Вторгнення Росії на територію її сусіда, Грузії в серпні 2008 року було попередженням, яке США не усвідомило повністю. Тільки після вторгнення Росії в Україну в 2014 році, в тому числі після анексії українського Криму, США і НАТО переглянули модальності безпеки », – заявив Даніель Фрід.

За його словами, Росія намагається завадити формуванню її сусідів – Грузії і України в сучасні, успішні, демократичні зближення з Європою.

«Вони створюють конфлікти, прикордонні проблеми, захоплюють території», – зазначив Фрід.

За його порадою, необхідно допомогти реформаторам цих країн, у чому у США є хороший досвід на прикладі допомоги німцям після падіння Берлінської стіни, а потім полякам, країнам Прибалтики і румунам.

За словами члена Конгресу Анн Вагнер, Росія підірвала світ і свободу.

«Сьогодні Росія підірвала світ і свободу, що ми бачили в здійснених нею діях в Сирії, Грузії та Україні, а також у вигляді втручання в наші власні вибори, і тепер уже у вигляді процесів в Венесуелі», – заявила Анн Вагнер.

За її словами, Росія використовує в Грузії стратегію – повзуча анексія.

«Росія в Грузії використовує стратегію, яку я називаю« повзучою анексією », щоб тихо захопити все більше суверенної території Грузії. Сьогодні Росія змогла перетворити близько 20 відсотків міжнародно визнаних територій Грузії в спірні території », – зазначила Вагнер.

Вона наголосила на необхідності здійснення колективних дій НАТО, ЄС і США у відповідь на агресивні дії Росії. Вона поцікавилася, що повинні зробити США, щоб відповісти на агресію Росії проти Грузії.

За словами генерала Кайна, США зробили кілька кроків, щоб допомогти Грузії. «У минулому році США передали грузинським збройним силам протитанкову зброю. Сполучені Штати Америки, разом з грузинами, провели найважливіші військові навчання в 10-ту річницю вторгнення Росії в Грузію », – заявив генерал.

Related Posts