Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Співробітництво США

У проміжному звіті в.о. секретаря з оборони США говориться про посягання на суверенітет з боку Росії і російсько-грузинську війну

У звіті в.о. секретаря з оборони США Патріка Шенахена і голови об’єднаного комітету начальників штабів ВС США генерала Джозефа Данфорда, представленого в ході обговорення бюджету департаменту з питань оборони США до 2020 фіскального року на засіданні комітету з асигнувань Сенату США, говориться про погрози з боку Росії, вторгнення Росії в Грузію в 2008 році і окупації територій. Про це повідомляє МЗС Грузії, передає “Грузія online”.

За даними відомства, в доповіді детально йдеться про нову стратегію США по обороні, зростаючих погрози з боку Росії, ролі партнерів США і потреби США. Підкреслюється тенденція модернізації російських військових можливостей, а також використання військової сили за межами Росії, в тому числі і факти використання військової сили Росією за межами кордону, в тому числі і щодо сусідніх країн, а також спроби перешкодити суверенним демократичним процесам інших країн. У тому числі відзначається, що Росія явно намагається змінити світову географію і, наочним прикладом зазіхання на суверенітет інших країн, є вторгнення в Грузію в 2008 році і подальша окупація Грузії.

«На противагу існуючій ситуації департамент розробить три головних напрямки США – зміцнення військових можливостей, зміцнення співпраці з альянсами і партнерами, реформа департаменту з питань оборони. Генерал Данфорд також розповів про асиметричні загрози і можливості Росії, в тому числі інформаційні, кібер і неконвенційну операції, які Росія використовує разом з економічними і політичними важелями, щоб отримати перевагу і досягти намічених цілей на світовій арені. Генерал також згадав реваншистські дії Росії проти Грузії і України і спроби Росії послабити демократію в Європі і США », – йдеться в інформації МЗС Грузії.

Related Posts