Балтія Новини Міжмор'я

Росія затримала естонське судно в Балтійському морі

Власник естонського підприємства Morobell, яке здійснює промисловий вилов риби в Балтійському морі, заявив, що затримання в Росії риболовецького судна власності фірми спричинила помилка навігації, через яку судно випадково зайшло в виняткову економічну зону РФ, повідомляє “Європейська правда”.

“На жаль, через помилки в навігації (судно) відхилилося від курсу, не знаючи про це, тому протягом короткого часу воно перебувало у виключній економічній зоні Російської Федерації”, – повідомила в поширеному в четвер коментарі член правління Morobell Алдона Баум.

“З урахуванням того, що йдеться про міжнародний інцидент, наш перший пріоритет – захист інтересів команди і пошук вирішення ситуації, щоб судно разом командою змогло піти з порту. Ми опікуємося цим спільно з різними відомствами”, – додала Баум, підкресливши, що судно не здійснювало незаконний вилов.

За її словами, керівництво фірми перебуває в контакті з командою, стан якої залишається добрим.

Судно Roxen, що належить хаапсалуській фірмі і ходить під фінським прапором, російські прикордонники затримали 10 травня за підозрою в порушенні правил рибальства. У повідомленні ФСБ зазначалося, що на борту судна виявили понад 7,5 тонн незаконно добутої риби, а збитки попередньо оцінили в 49 млн рублів. За фактом порушень триває перевірка, судно супроводили в калінінградський морський рибний порт.

Прес-секретар МЗС Естонії Армо Васк напередодні повідомив, що міністерство з’ясовує обставини інциденту, за допомогою громадяни Естонії не зверталися.

Morobell – велике підприємство в Ляенеському повіті. Крім риболовецького флоту і рибозаводу фірмі також належить порт Westmeri в Хаапсалу.

Нагадаємо, Естонія нещодавно не впустила російське судно з кримськими курсантами.

Related Posts