Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від посла Польщі

Президент подякував польській стороні за незмінну підтримку суверенітету і цілісності України

Наразі ще чинний президент України Петро Порошенко прийняв у четвер, 16 травня, вірчі грамоти від шести нових послів, зокрема від посла Польщі Бартоша Ціхоцького. Про це у четвер, 16 травня, поінформували в Адміністрації президента України, передає “Польське радіо”.

«Глава держави подякував польській стороні за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та висловив сподівання на збереження традиційно активного політичного діалогу на найвищому рівні у майбутньому», – говориться на сторінці Адміністрації українського лідера.

Зазначається, що Петро Порошенко та Бартош Ціхоцький «обговорили також шляхи посилення двосторонньої взаємодії на євроатлантичному напрямку та у сфері енергетичної безпеки».

Бартош Ціхоцький здійснює місію дипломата в українській столиці ще від березня, однак дотепер процедура його акредитації не була завершена. Польський посол 14 березня вручив копії вірчих грамот в Міністерстві закордонних справ України.

Раніше Бартош Ціхоцький був, серед іншого, віце-міністром закордонних справ Польщі, радником голови Агентства розвідки, начальником міжнародного відділу Бюро національної безпеки, координатором програми Росія-Євразія Польського інституту міжнародних справ, експертом Центру східних студій. Він працював також у посольстві Польщі в Москві. На посаді посла Польщі в Києві Ціхоцький замінив Яна Пєкло.

Related Posts