Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Росія дає суперечливу інформацію про чисту нафту до Польщі

У Москві дають суперечливу інформацію щодо того, коли чиста нафта має поплисти до Польщі та Німеччини

Росія дає суперечливу інформацію щодо трубопроводу «Дружба». За словами російського міністра енергетики Алєксандра Новака, чиста нафта мала у понеділок поплисти у напрямку Польщі та Німеччини. Сьогодні вранці радіо «Ехо Москви» процитувало віце-прем’єра Дмітрія Козака, який заявив, що протягом тижня сировина надійде в Білорусь, передає “Польське радіо”.

Транзит нафти трубопроводом «Дружба» призупинили, коли 19 квітня білоруські служби повідомили, що нафтопроводом пливе забруднена сировина. Прийом палива призупинили, зокрема, Польща, Білорусь та Україна.

4 травня російські агентства повідомили, посилаючись на Міністерство енергетики, що чиста нафта надійшла в Білорусь і невдовзі попливе до Польщі та Німеччини.

19 травня з’явилося чергове повідомлення російської сторони, згідно з яким, 20 травня мало початися перекачування палива у напрямку Польщі.

Сьогодні віце-прем’єр російського уряду Козак заявив, що чиста нафта пливе у напрямку європейських країн.

Агентство «РИА-Новости» поінформувало, що «23 травня Польща та Росія обговорять умови очищення трубопроводу „Дружба”, що, на думку експертів означає, що у найближчі дні сировину не запустять у польські транзитні труби.

Related Posts