Балтія Співробітництво

Росіянка з Латвії здала іспит на громадянство у віці 97 років

28 травня в Управлінні у справах громадянства і міграції привітали латвійську росіянку Ніну Самонову, яка здала на громадянство у віці 97 років. Про це повідомляє  Громадський латвійський телеканал LTV7.

В Управлінні у справах громадянства і міграції вже назвали Ніну Самонову “унікальною людиною”. Адже в такому поважному віці процес натуралізації у Латвії досі ніхто не проходив. Сама Ніна надзвичайно схвильована, але собою  дуже пишається. Зізнається, що говорити багато латиською мовою для неї складно. Але до іспиту вона серйозно і довго готувалася. “Всі в моєму будинку вже громадяни … всі. Тож я вирішила, що я також здаю іспит. Я добре підготувалася, читала багато газет на латиською, слухала радіо, телебачення”, – розповіла Ніна Самонова.

Урядова політика Латвії передбачає для людей у похилому ​​віці, бажаючих здати на громадянство, невеликі послаблення: не треба здавати письмову частину з латиської мови. Але необхідно продемонструвати знання конституції країни, історії Латвії, знати гімн й вміти говорити усно – пояснив представник Управління у справах громадянства і міграції Гіртс Поммерс.

З 1995 року, коли був введений процес натуралізації, громадянами Латвії стали понад 146 тисяч осіб, переважно етнічних росіян, які залишилися мешкати в країні після розпаду СРСР. Хоча частина етнічних росіян Латвії відмовляються від цієї процедури, залишаючись проживати в країні без громадянства.

Related Posts