Антиросійський фронт Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну

Загострення в Молдові: СБУ посилила контррозвідувальний режим щодо росіян

На тлі загострення ситуації в Молдові СБУ посилила контррозвідувальний режим на в’їзді до Молдови через територію України щодо радикально налаштованих громадян Росії, повідомляє “Європейська правда”.

Спецслужба повідомила, що оперативно відслідковує внутрішньо-політичну ситуацію в Молдові. Зокрема, СБУ обмінюється інформацією із молдовськими колегами “для збереження спокою та стабільності в регіоні”.

“З метою недопущення загострення ситуації в Кишиневі, пов’язаної з іноземним втручанням у внутрішні процеси, наразі посилено контррозвідувальний режим на в`їзді до Молдови через територію України щодо радикально налаштованих громадян Російської Федерації“, – повідомила Служба безпеки України.

Напередодні ввечері молдовське питання обговорювали у Раді нацбезпеки та оборони України. Секретар Радбезу Олександр Данилюк повідомив, що відбувається моніторинг ситуації.

МЗС України у своїй офіційній реакції на події в Молдові застерегло щодо реалізації “російського сценарію федералізації”.

Як відомо, в суботу парламентська більшість у Молдові у складі проросійської Соцпартії та проєвропейського блоку  ACUM обрала керівництво законодавчого органу (його очолила соціалістка Гречана), та призначила уряд на чолі з проєвропейською прем’єркою Майєю Санду. Попередня влада вважає всі суботні рішення парламенту нелегітимними. Обидві сторони звинувачують одна одну в узурпації влади.

Related Posts