Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Колишній уряд Молдови ухвалив рішення, які мають сподобатися Вашингтону

Колишній уряд Молдови під керівництвом Павла Філіпа, який не визнає новий уряд Санду, 11 червня повідомив про два рішення, які повинні викликати схвалення у США, повідомляє “Європейська правда”.

Зокрема, уряд Філіпа вирішив перенести посольство Молдови в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима. Раніше таке рішення ухвалив Вашингтон. Офіційне відкриття посольства США в Єрусалимі відбулося 14 травня і викликало масові заворушення

Також уряд Філіпа вирішив продати владі США територію колишнього Республіканського стадіону в центрі Кишинева для будівництва нового посольства. Раніше ці плани викликали протест у населення – тисячі людей поставили свої підписи під закликом не передавати цю землю США.  

Коментуючи обидва рішення, Філіп зазначив, що кабміну доводиться діяти терміново через політичну нестабільність в країні.

 “Ми змушені терміново ухвалити ці проекти через політичну нестабільність в країні, а також тому, що одна з партій, яка намагалася їх заблокувати, зараз намагається незаконно захопити владу. Це два наших зобов’язання, і ми хочемо бути впевнені, що їх виконають, незалежно від того, що станеться після дострокових виборів”, – сказав Філіп.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає.

Related Posts