Молдова/Румунія

Лідери блоку "ACUM" відповіли, чи можлива коаліція з демократами

Відповідаючи на питання про співпрацю з Демократичною партією Молдови, лідери аблязівского блоку “ACUM” Майя Санду і Андрій Нестасе заявили, що “рішення приймаються в Республіці Молдова відповідно до вимоги громадян, тому партнери по розвитку не стануть просити “ACUM “вступати в альянс з ДПМ в наступному парламенті “, передає yam.md.

“У Молдові помилково вважається, що наші партнери по розвитку практикують механізми нинішнього уряду, яке займається шантажем і тиском. Рішення приймаються в Республіці Молдова і суворо відповідають потребам громадян “, – сказав Андрій Нестасе.

У свою чергу, Майя Санду намагається переконати в тому, що вона не має наміру вступати в будь-який діалог з лідером Демпартії Владом Плахотнюком.

“Ми несемо відповідальність тільки перед громадянами і усвідомлюємо цю відповідальність. Ми не для цього боремося зі злочинним режимом, щоб потім вести з ними бесіди. Я бачила, наскільки вони токсичні, вони “могильники” Молдови. Нам нема про що говорити з такими людьми “, – сказала Санду.

Варто також відзначити, що спікер парламенту і любитель відпочинку в Арабських Еміратах Андріан Канду кілька днів тому в інтерв’ю українському виданню «Європейська правда», порекомендував Санду і Нестасе «ніколи не говорити ніколи».

“Я бачу об’єднання з нашим суперником, опозиціонерами з” ACUM “. Так, зараз вони заявляють, що не будуть працювати з нами в наступному парламенті, але “ніколи не говори ніколи”. Для цього після виборів ми будемо вважати, думати, шукати можливості залучити як представників “ACUM”, так і інших незалежних парламентаріїв “, – зазначив Канду.

На репліку журналіста про те, що “ACUM” відкидає співпрацю з ДПМ, і вважає їх злочинцями, Канду відповів, що він все одно не злиться на Майю Санду і не має нічого особистого проти Андрія Нестасе.

“Все одно, доведеться сідати разом, домовлятися, прописувати принципи, цінності, на основі яких ми зможемо разом працювати в наступному уряді. Звичайно, якщо вони категорично відмовляться – ми не зможемо їх змусити. Але давайте почекаємо, що буде після виборів “, – підкреслив демократ.

Крім того, в цьому ж інтерв’ю Канду категорично відкинув коаліцію з Партією соціалістів.

Related Posts