Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Додон: про статус Придністров’я можна говорити не раніше, ніж за пів року

Президент Молдови Ігор Додон вважає, що після зміни влади в країні до питань статусу Придністров’я та остаточного врегулювання конфлікту можливо буде повернутися не раніше, ніж за пів року, повідомляє “Європейська правда”.

На його думку, зараз у питанні придністровського врегулювання не слід чекати прориву, оскільки до складу уряду увійшли партії із надто різними поглядами.

“Ми домовилися не обговорювати дуже складні проблеми, обходити гострі кути. Нам зараз потрібно очищати країну від корупції, від усіх цих схем, які нам залишила попередня влада”, – сказав Додон.

Він зауважив, що досягнутих раніше в ході переговорів з Придністров’ям домовленостей слід дотримуватися. До врегулювання конфлікту можливо повернутись не раніше ніж за пів року, вважає президент Молдови.

 “До питань статусу та остаточного врегулювання придністровського конфлікту, повернемося через пів року – рік”, – сказав Додон.

Нагадаємо, прем’єрка Молдови Майя Санду раніше підтримала ідею надання в перспективі Придністров’ю автономії за прикладом Гагаузії.

Санду виступає проти федералізації як способу вирішення придністровського конфлікту, оскільки це, на її думку, призвело б до посилення впливу Росії в Молдові.

Related Posts